GRATIN BRJULLOV (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

600 g vrganja
2 kapule
peršin
vrhnje za kuhanje
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite gljive i narežite ih na tanke listiće. Položite ih u dobro namašćenu vatrostalnu posudu i pokrijte kriškama kapule, čašom vrhnja za kuhanje i dvije šake naribanog parmezana. Zapecite u pećnici petnaestak minuta na 180°C, pa povisite temperaturu na 200°C i pecite još 5-6 minuta. Gljive poslužite vrlo vruće, ukrašene listićima kapule, grubo naribanim parmezanom i peršinom. I ovo jelo – koje će biti jednako ukusno i ako vrganje zamijenite uzgojenim gljivama, s tim da će mu okus biti ipak nešto blaži – možete poslužiti kao izvrstan prilog, koji se vrlo dobro slaže s pečenjem pripremljenim od crvenog mesa.