HLADNA SALATA OD KOKOŠJEG FILEA I SIRA (Salata)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

400 g kokošjeg filea
200 g sira Gouda
1 kisela jabuka
2 kisela krastavca
100 g majoneze
sok od pola limuna
sol, papar
svježa salata

Upute za pripremanje:

Kokošji file ispeći oko 15 minuta na maslacu, malo pustiti da se ohladi i narezati na duge komadiće. Sir narezati na kockice, jabuku oguliti, očistiti i narezati na kockice. Krastavac isto tako narezati na kockice. U staklenu ili keramičku zdjelu dodati sve ove sastojke, posoliti i popapriti, dodati limunov sok, dodati majonezu, sve dobro promiješati i pustiti oko sat vremena da se ohladi u hladnjaku. Na 4 tanjura položiti u obliku gnijezda grubo narezanu svježu zelenu i/ili crvenu salatu odnosno radić (još bolje vise vrsta salata). Salatu od filea i sira položiti preko zelene salate i servirati.