JASTOG "AMERICANO" (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

jastog
škampi
luk
maslinovo ulje
sol, papar
suho vino
pire od rajčica
krušne mrvice
pašta tagliatelle

Upute za pripremanje:

Prokuhamo jastoga 3-4 minute. Narežemo meso iz repa na komade duge desetak centimetra. U dubokoj tavi pirjamo luk na maslinovom ulju. Dodamo malo soli i papra.
U drugoj tavi napravimo salsu koju pustimo da prokuha te prelijemo u prvu tavu. Svemu dodamo suho vino, komade jastoga i cijele škampe da se prokuhaju. Podlijevamo ribljim temeljcem. Kuhamo oko desetak minuta. Po potrebi dodamo malo krušnih mrvica da se umak stisne. Izvadimo komade jastoga i škampe te u umak ubacimo paštu tagliattele skuhanu a’la dente .
Pustimo da pašta upije aromu i sokove u sebe te je serviramo na oval. Na paštu posložimo jastoga i škampe i zalijemo ostatkom umaka.