KRUMPIR/TARTUF (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
500 g krumpira
1 režanj češnjaka
1 kapula
100 g vrhnja
200 g mlijeka
100 g maslaca s tartufima
40 g tartufa
2 g Xantane
5 dl telećeg consomea
100 g krušnih mrvica
grančica ružmarina
grančica timijana
1 dl maslinovog ulja
sol
papar

Upute za pripremanje:

Krumpire ogulimo i prerežemo na pola. Valjkastim kalupim narežemo krumpir i kuhamo u telećem consomeu na laganoj vatri. Jedan dio krumpira serviramo iz consomea, a drugi uvaljamo u krušne mrvice i pečemo u pećnici na 180 °C 5 minuta. Od ostataka krumpira napravimo kremu od pečenoga krumpira i pjenu.
Krema od pečenoga krumpira: Krumpir narežemo na manje kockice, začinimo, dodamo Xantaneu, češnjak i začinsko bilje te pečemo u pećnici. Kada je krumpir gotov, pasiramo ga uz dodavanje vrhnja i mlijeka dok ne dobijemo kremu.
Pjena od krumpira: Krumpir kuhamo u mlijeku i maslacu od tartufa. Kada je gotovo, štapnim mikserom napravimo pjenu.
Jelo serviramo tako da na tanjur najprije stavimo kremu od pečenoga krumpira, zatim oblikovani krumpir dva komada iz consomea, a dva iz pećnice. Sve prelijemo pjenom od krumpira i na to naribamo crni sviježi tartuf.