LEDENA KREMA OD KESTENA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

3 jaja
12 dag sitnog šećera
2 dl mlijeka
12 dag kestena
5 dag badema
3 žlice maraskina
5 dag sira od dunja (kotonjade)
0,25 l tučenog vrhnja
1,5 dag želatine
slatko vrhnje

Upute za pripremanje:

Izmiješati 3 žumanjka sa 12 dag sitnog šećera. Dodati 2 dl mlijeka i tuči na pari dok ne postane gusto. Ohladiti i izmiješati s 12 dag kuhanih, pasiranih kestena, 5 dag oguljenih, izrezanih badema, 3 žlice maraskina, 5 dag izrezanog sira od dunja (kotonjade), 0,25 l tučenog vrhnja i 1,5 dag rastopljene želatine. Oblik od pudinga obliti hladnom vodom, uliti smjesu, odozgo poravnati žlicom umočenom u maraskino i staviti na led 2-3 sata ili u hladnjak. Kad se skutri, pomno se istresti na tanjur i ukrasiti slatkim vrhnjem.