LJUTI UMAK ZA JELA SA ROŠTILJA (Prilog)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

2 žlice ulja
1 glavica fino nasjeckanog luka srednje veličine
1/3 šalice nasjeckanog celera
1 žlica usitnjenog češnjaka
1 žlica paprike
1/2 čajne žličice ljute papričice
3/4 šalice ketchup-a
1/2 šalice piva
1/4 šalice jabučnog octa
1 žlica Worcestershire umaka

Upute za pripremanje:

Ugrijte ulje u tavi na srednju temperaturu, dodajte luk i celer i pržite oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak, papriku i miješajte 1 minutu. Dodajte ketchup, pivo, ocat i Worcestershire umak. Smanjite vatru i miješajte dok se umak ne zgusne, oko 30 minuta. (Može se pripremiti i tjedan dana prije i držati pokriveno u frižideru.)