MARINIRANI TELEĆI FRENCH RACK PEČEN U KOPA GRILU (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

500 g teletine (french rack*)
200 g krumpira
5 g maslaca
5 g meda
2 g svježeg timijana
2 dl ulja
2 g krupne soli
3 g mješavina zelenog, crvenog i crnog papra
2 g dimljene ljute paprike
1 g mažurana
sok od pola naranče

Upute za pripremanje:

Teleći french rack dobro natrljamo krupnom solju i mješavinom papra te prelijemo uljem i ostavimo da odleži minimalno 72 sata. Odležani ramstek, teleći franch rack pečemo u Kopa grilu na 350-400 °C sa svake strane oko 1,5 minutu.
Tako pečen teleći french rack izvadimo u rostfrei posudu u kojoj smo prethodno rastopili maslac i pomiješali ga s medom, svježim timijanom i nekoliko kapi narančinog soka. Ostavimo par minuta kako bi meso upilo sokove. Skuhamo mladi krumpir u ljusci te ga narežemo na ploške, osušimo i ispržimo do zlatno smeđe boje. Izvadimo ga na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće te pospemo solju, dimljenom ljutom paprikom i sušenim mažuranom.
* franch rack - posebno obrezan ramstek s iskošanim rebrima