PARFE – PLOŠKE S KESTENOM (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

4 dl mlijeka
15 dag kuhanog, pasiranog kestena
6 dag maslaca
2-3 žlice mljevenih oraha
1 vrećica vanilin šećera
rum
čokoladna ocaklina
slatko vrhnje
gotova biskvitna podloga (oko 25x20 cm)

za parfe kremu:
4 žumanjka
22 dag šećera
malo vode
2 vrećice vanilin šećera
7 dl netučenog slatkog vrhnja

Upute za pripremanje:

Vanilin šećer i 3 žlice vode staviti da zavre i maknuti s vatre. Dodati maslac izrezan na listiće i miješati dok se ne rastopi. Sve umiješati u pasirani kesten. Parfe krema: žumanjke, 10 dag šećera, vodu i vanilin šećer miješati pjenačom nad parom dok se ne zgusne. Maknuti smjesu s pare i ostaviti da se ohladi. Istući vrhnje sa 12 dag šećera i dodati u parfe.
U parfe kremu dodati pripremljen kesten, orah, rum i sve zajedno miješati još oko minutu. Kremu odmah istresti na biskvitnu podlogu, koju se prethodno pokapa rumom. Kolač staviti u hladnjak 1-2 sata da očvrsne pa ga preliti čokoladnom ocaklinom. Poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.