PEČENA PILETINA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 pile (oko 1,20kg)
ulje
1 vrećica mixa za pečenu piletinu

Upute za pripremanje:

Pile izvana i iznutra dobro natrljajte Kotanyi mixom za pečenu piletinu i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite u pećnici na 200 °C oko 80 minuta, te prelijevajte vlastitim sokom. Za pripremu umaka, sa soka od pečenja odstranite dio masnoće, dodajte 4 velike žlice bijelog vina, promiješajte te poslužite uz pečeno pile. Na isti način možete pripremiti i pile narezano na komade ili puretinu. Bijelo pileće ili pureće meso izrežite na komadiće, začinite Kotanyi mixom za pečenu piletinu, prepecite na tavi, te dodajte vrhnje za kuhanje, malo bijelog vina i prokuhajte. Kao prilog poslužite tjesteninu, njoke, rižu ili kuhani krumpir.