PILE U VINU (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg piletine izrezane na komade
2-3 velike žlice maslaca
1 glavica sitno isjeckanog luka
1 velika ravna žlica brašna
4 dl crnog vina
četvrtina male žlice majčine dušice
1 lovorov list, dobro usitnjen
sol, papar
100 g sitno izrezane šunke
1 režanj češnjaka, sitno isjeckanog
1 velika žlica peršina, sitno isjeckanog
100 g šampinjona, prepolovljenih

Upute za pripremanje:

U ekspresni lonac staviti maslac i kad se zagrije, na njemu ispržiti komade piletine da budu svijetlo smeđi s obje strane. Meso izvaditi iz lonca i u njega staviti luk i pržiti 2 minute. Dodati brašno i promiješati. Dodati vino, majčinu dušicu, lovorov list, sol, papar, šunku, češnjak, peršin i šampinjone. Dobro promiješati. Dodati piletinu i lonac dobro protresti. Učvrstiti poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjiti vatru i kuhati 15 minuta. Lonac skinuti s vatre, smanjiti pritisak i skinuti poklopac. Meso složiti na pladanj i prekriti ga umakom. Uz jelo poslužiti kruh, zagrijan u pećnici ili tijesto i zelenu salatu.