PUNJENI JANJEĆI KOTLETI S TARTUFIMA I KOŠARICA OD SIRA PUNJENA POVRĆEM (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

2 janjeća kotlete
janjeća maramica
rokula
20 g tartufa
50 g sira Grana padana
50 g suhog sira
1 paprika
1 tikvica
1 glavica luka
1 pomidor (rajčica)
1 mali malancan (balancan)
1 žlica palente (kukuruznog brašna)
sol, papar
ružmarin
ulje
peršin
češnjak
ketchup
1 dl bijela suha vina

Upute za pripremanje:

Potučemo janjeći kotlet. Na njega stavimo sjeckanu janjetinu koju smo dobili čišćenjem kotleta, te pomiješajmo s tartufima i omotamo janjećom maramicom. Popržimo na tavi.
Za košarica od sira, pomiješamo sireve i palentu skupa. Stavimo na zagrijanu tavu te spečemo s jedne, potom s druge strane. Dok je još toplo položimo na jednu zdjelicu da dobije oblik košarice.
Povrće isjeckamo na maslinovom ulju, zalijemo vinom i kechapom, posolimo, popaprimo i pustimo da prokuha.
Poslužit ćemo tako da košaricu od sira stavimo na sredinu tanjura, u nju povrće, a okolo posložomo kotlete i ukrasimo pečenom rokulom.