Restoran SCALETTA, Pula

  • Vlasnik: Ilija i Christina Krtalić
  • Voditelj: Christina Krtalić
  • Glavni kuhar: Jasmin Majkić
  • Radno vrijeme: 10-23
  • Neradni dan: Nedjelja
  • Neradni period: 23.12. - 01.02.

U samom središtu grada, u nepo­srednoj blizini pulskog amfiteatra, u okruženju austrougarske arhitekture, vrata dobrodošlice otvara vam ho­tel Scaletta. Blizina središtu pru­ža mogućnosti za upoznavanje tritisućljetnog grada. Izborom Scalette, uz amfiteatar, na dohvat ruke naći će vam se i znamenitosti poput Augus­tovog hra­ma i pulskog Foruma, Herkulovih vrata i vrata Sergijevaca, Kaštela ili Malog rimskog ka­zališta. U blizini se nalaze autobusni i željeznički kolodvor i pulska Marina, oso­bito živa za ljetnih mjeseci. Hotel raspolaže s 12 soba opremljenih klimom, satelitskim programom, sefom, telefonom, mini barom. Objekat je u vlasništvu obitelji Krtalić. Kultura pripremanja hra­ne nezaobilazna je osobitost is­tar­skog podneblja. U bogatoj ponudi, uz domaće i internacionalne, ističu se talijanski specijaliteti. Specijalitet kuće je steak s tartufima. Da bi poslužena jela bila još bolja, restoran hotela Scaletta vodi posebnu brigu o ponuđenom izboru vina utkanih u kulinarsku tradiciju Istre. Od bijelih vina najpopularnija je istarska malvazija, te potom sivi i bijeli pinot, sauvignon i chardonnay. Od crvenih vina ističu se crni teran, merlot, borgonja, refošk i hrvatica.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2001, 2002, 2003, 2004 i 2008 godine.