PUNJENI ŠAMPINJONI U UMAKU OD DAGNJI (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

150 g šampinjona
70 g očišćenih dagnji
50 g sira
sol, papar
češnjak
peršin
ketchup
maslinovo ulje
bijelo vino

Upute za pripremanje:

Šampinjone prvo operemo i očistimo sredinu kako bi ih mogli kasnije puniti. Stavimo šampinjone na vruću ploču 5 do 7 minuta kako bi dobili boju i omekšali. Za to vrijeme očistimo dagnje i stavimo ih u tavu na maslinovo ulje gdje ih pirjamo, uz dodatak češnjaka i peršina, 3 do 4 minute. Dolijemo bijelo vino, papar, sol i pirjamo sve dok vino ne ispari. Nakon toga dodamo malo brašna i ketchupa te zalijemo ribljim temeljcem ili juhom. Sve to skupa držimo na laganoj vatri još 2 do 3 minute i lagano miješamo.
U vatrostalnu posudu slažemo šampinjone (koje smo skinuli sa roštilja) u krug, punimo ih dagnjama. Prelijemo šampinjone umakom od dagnji. Preko svake dagnje stavimo komad sira te nakon toga posudu stavimo u pećnicu i to 7 do 10 minuta. Čim jelo dobije lijepu zlatnu boju spremno je za serviranje gostu.
Jelo može biti servirano na tanjur kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo.