PUNJENO PILE (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 pile od 1,2 kg
1 luk, 1 mrkva
1 rebro celera

Za nadjev:
200 g pilećih prsa
50 g šunke
1 jaje, mlijeko
150 g sredine kruha
50 g slanine
20 g suhih gljiva
peršin
70 g ribanog Parmezana
povrće kuhano na pari i zeleni umak (za posluživanje)

Upute za pripremanje:

10 minuta prije no što ćete započeti s pripremom ovog jela, namočite gljive u mlaku vodu, a sredinu kruha u malo mlijeka. Ocijedite i gljive i kruh, pa ih skupa s pilećim prsima, šunkom, slaninom, jajem, parmezanom, soli, paprom i vezicom peršina usitnite mikserom u kašu.
Pile očistite, napunite ga nadjevom, pa potom zašijte otvor kroz koji ste ga napunili. Kuhajte sat i pol s mrkvom, lukom i celerom. Poslužite uz zeleni umak i povrće kuhano na pari.