PURETINA S PAPRIKOM (Salata)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

maslinova ulja
crvenog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
režanj češnjaka
artičoka
maslina
0,5 l purećeg temeljca
vode
riže
soli, papra
mljevene paprike
graška
2 fileta purećih prsa

Upute za pripremanje:

Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sjeckani luk, češnjak i paprike. Pirjajte otprilike 2 minute na srednjoj vatri. Dodajte narezane artičoke i masline i pirjajte još 2 minute. Dodajte pureći temeljac i vodu i pustite da zavri. Zatim dodajte rižu, sol, papar, papriku i začine, kuhajte 15 minuta . Poslije toga dodajte meso koje ste popržili na maslinovom ulju i grašak te nastavite kuhati sve dok grašak ne omekša. Skinite s vatre i ostavite pokriveno 5 minuta, a potom servirajte toplo.