RAŽNJIĆI OD HOBOTNICE S UMAKOM OD PAPRIKE (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg hobotnice
1 crvena paprika
suhi origano
zelene masline bez koštica
češnjak
peršin
maslinovo ulje
sol
papar u zrnu

Upute za pripremanje:

Dobro očistiti hobotnicu, staviti u posudu, pokriti vodom i kuhati 30 minuta. Kad je kuhana hobotnicu ostaviti da se hladi u vodi u kojoj se kuhala. U međuvremenu ispeći papriku, oguliti je, izvaditi sjemenke, narezati na kockice. U posudu staviti ulje, ugrijati i dodati masline bez koštica, 2 režnja češnjaka narezana na listiće i papriku. Posoliti, popapriti, posuti origanom i peršinom. Ocijediti hobotnicu, narezati na komade i nabosti ih na ražnjiće. Premazati ih uljem, posoliti i staviti na dobro zagrijan roštilj. Poslužiti toplo s umakom od paprike.