RIŽOTO OD ŠPAROGA, MEDVJEĐEG LUKA I ŠKAMPI (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

Sastojci za 4 osobe:
400 g divljih šparoga
320 g riže
280 g škampi (očišćenih)
1 l temeljca od škampi
80 g medvjeđeg luka
češnjak
maslinovo ulje
bijelo vino
maslac
sol
sir Grana Padano

Upute za pripremanje:

Škampe opečemo na maslinovom ulju. Začinimo ih i stavimo sa strane.
Na istoj masnoći glaziramo rižu. Dodamo sitno nasjeckani češnjak te podlijemo s malo vina. Kada vino reducira podlijevamo s temeljcem uz konstantno miješanje. Kada je riža pri kraju, dodamo šparoge iskidane na manje komadiće, na 2-3 cm, bez drvenastog dijela i dodamo opečeno meso škampa. Kuhamo uz konstantno miješanje dok se riža ne skuha (u ovaj rižoto dodana je pasta od miksanog blanširanog medvjeđeg luka, 1-2 minute prije kraja kuhanja).
Na kraju povežemo ribanim sirom i maslacem. Prema želji se rižoto može povezati sa maslinovim uljem.