RIŽOTO VAN DE VELDE (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

300 g riže
2 glavice salate endivije
50 g sira maskarpone
curry u prahu
polovica luka
2 režnja češnjaka
peršin
8 - 10 oraha
juha od povrća
bijelo suho vino
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite orahe i grubo ih nasjeckajte. Operite i očistite salatu (sačuvajte cijelo srce i vanjske listove jer nam trebaju za ukras) te je narežite na rezance debljine 1 cm.
Očišćeni luk narežite, zažutite s oguljenim i sitno nasjeckanim češnjakom na rastopljenom maslacu i 3 žlice ulja.
Dodajte salatu i polako pirjajte, podlijevajući s pola čaše vina, posolite i popaprite.
Dodajte rižu i pirjajte miješajući te dolijte kutlaču juhe i ugasite vatru.
Kuhajte rižoto podlijevajući s još juhe i stalno miješajući.
Ugasite vatru i miješajući rižoto dodajte maskarpone. Malo ohladite, posložite rižoto u lađice od salate odnosno na listove koje ste sačuvali, pospite curryem i orasima. Ukrasite peršinom i poslužite: uživat ćete u svom uspjehu!