SAVIJAČA OD JABUKA II (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

Ruža jela
1 pakiranje gotovih listova za savijače (3 – 4 lista)
četiri velike kisele jabuke
50 g grožđica
40 g grubo nasjeckanih oraha
60 g maslaca
2 velike žlice krušnih mrvica
80 g kristalnog šećera i šećera u prahu za posipanje
1 vrećica mixa za savijaču od jabuka.

Upute za pripremanje:

Oljuštite 4 velike, kisele jabuke, izvadite jezgru i naribajte ih.
Izmiješajte s pola vrećice Kotanyi mixa za savijaču od jabuka, grožđicama, orasima, krušnim mrvicama i šećerom. Listove za savijaču poškropite vodom, te tanko premažite rastopljenim maslacem. Na jednu stranu listova složite smjesu, smotajte, premažite rastopljenim maslacem i pecite oko 30 minuta pri 180 °C. Za vrijeme pečenja nekoliko puta poškropite vodom. Prije serviranja pospite mljevenim šećerom.
Kuharski savjet: Uz savijaču od jabuka poslužite umak od vanilije. Najbolji umak od vanilije pripremit ćete sa štapićem prave Kotanyi burbon vanilije.