SMEĐI PUDING (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 l mlijeka
150 g neslanog domaćeg kruha
1 limun
2 tuceta slatkih badema i 3-4 gorka badema
kakao u prahu
šećer
brašno
30 g maslaca
tučeno vrhnje (za garniranje)
suho voće (kao prilog)

Upute za pripremanje:

Kruh narežite na kriške i namočite u mlijeko 4-5 sati prije no što ćete započeti s pripremom ove slastice. Kada kruh u potpunosti upije mlijeko, dodajte mu dvije žlice kakaa, 2 žlice šećera, ribanu koricu limuna i fino usitnjene bademe (sačuvajte otprilike žlicu badema, jer će vam trebati za oblaganje kalupa).
Cilindrični kalup zamastite maslacem, pospite ga šećerom i brašnom, i na kraju usitnjenim bademima. Izlijte smjesu u kalup, dobro je poravnajte i pecite 40 minuta na 200°C. Smeđi puding poslužite uz miješano suho voće (datulje, suhe smokve, bademi, lješnjaci, orasi itd.) koje ćete složiti u sredinu, i garnirajte tučenim vrhnjem.