ŠPAGETI S JASTOGOM (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe):
1 kg jastoga
luk
češnjak
peršin
maslinovo ulje
lovor
pasirana rajčica i začini
4 dl bijela vino
200 g mesa od škampa
temeljac od škampa

Upute za pripremanje:

Jastoga isjećemo na komade. Na zagrijanom maslinovom ulju popržimo luk, dodamo jastoga i pirjamo do deset minuta. Zatim dodamo češnjak, peršin i začine (sol, papar Vegeta), pasiranu rajčicu i pirjamo 2-3 minute, podlijemo vinom i pustimo da prokuha pet minuta poklopljeno. Zatim dodamo pola litre temeljca od škampa i kad zakuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha.
U drugoj posudu na maslinovom ulju zapržimo luk, dodamo pasiranu rajčicu, meso od škampa, češnjak, peršin, začine, propirjamo i polijemo s jednim dl vina i malo temeljca od škampi, oko 2 dl. U to stavimo špagete i podlijevamo s umakom od jastoga dok se špageti ne skuhaju. Odvojeno poslužimo jastoga i špagete.