TANJUR ŠEFA KUHINJE (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za 2 osobe:
100 g slanine
125 g šampinjona
0,1 l suha bijela vina (graševine)
0,125 l vrhnja za kuhanje
vegeta
100 g luka
100 g purećih prsa
100 g junećeg roastbeefa
100 g telećeg filea

Upute za pripremanje:

Na luku pirjamo slaninu narezanu na kockice, dodamo šampinjone te malo popržimo. Zalijemo bijelim vinom te još malo pirjamo. Zatim zalijemo vrhnjem za kuhanje i kuhamo dok umak ne reducira. Začinimo vegetom.
Način pripreme i serviranja: Narežemo file od purećeg bijelog mesa, file od roastbeefa, file od odabranog telećeg mesa i pečemo na žaru da ostanu sočni. Serviramo lijepo složene uz šampinjone u vrhnju, krokete, brokule i cvjetaču na maslacu.