TATARSKI BIFTEK (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

250 g očišćene juneće pisanice
1 žumanjak
20 g limuna
1 dl ulja
1,5 g sitne morske soli
1 g papra
3 g kosanog peršina
1 g slatke paprike u prahu
5 g kosane kapule
2 g kosana češnjaka
5 g kosanih kiselih krastavaca
5 g gnječenih kapara
5 g Worchester umaka
10 g ketchupa
4 ukapka tabasco sosa
3 dl Cognaca

Upute za pripremanje:

Meso iskosati teškim nožem ili ’češljati’ vilicom.
U zdjelu u kojoj ćemo miješati tatarski biftek staviti žumanjak, dodati senf te lagano, miješajući žlicom i vilicom ili dvjema vilicama, u tankom mlazu postepeno nadodavati ulje. Kada smjesa postane kompaktna,  height=dodati suhe začine (sol, papar, peršin, paprika) izmiješati i zatim nadodati preostale začine i dodatke. Miješati dok umak ne postane jednoličan.
U gotov, kompaktan umak nadodati 1/4 mesa i češljajući sjediniti sa umakom. Postepeno dodavati četvrtine mesa i češljati vilicama.
Kada se dobije ujednačena masa, po želji nadodati Cognac i kratko pročešljati.
Mala tajna - majoneza će se lakše napraviti ukoliko je zdjela hladna.