Sastojci:
1 teleći lungić od oko 0,6 kg (150 g po osobi)8 dugačkih trakica špeka (ne premasnog)
2 žlice maslinovog ulja
4 žlice svježeg ružmarina
2 srednje velike mrkve
2 manje tikvice
250 g korijena celara
1 manji poriluk
1 žlica sojinog umaka
1 žlica šalše od rajčice
Upute za pripremanje:
Teleći file očistimo od opni i žilica. Narežemo 8 medaljona te ih umotamo u tanko narezani špek. Pričvrstimo štapićima od ružmarina (preporuka je ne soliti meso zbog špeka) i pečemo na lagano ugrijanom maslinovom ulju 3 do 4 minute sa svake strane.Mrkvu, tikvice, poriluk i celer ogulimo i narežemo na rezance.
Na maslinovom ulju na kojem se peklo meso, pirjamo povrće na laganoj vatri, otprilike jednu minutu. Dodamo sojin umak i šalšu od rajčice. Ne solimo, jer je sojin umak dovoljno slan.