TORTA OD MRKVE (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

krema:
250 g ABC sira
250 g kiselog vrhnja
sok od jedne naranče
2 žlice šećera u prahu

biskvit:
500 g naribane mrkve
10 jaja, 2 vanilija šećera
2 cm naribanog đumbira
3 žlice prezla
3 žlice mljevenih oraha
2 žlice brašna
7 žlica smeđeg šećera
sok od 2 iscijeđena limunA

Upute za pripremanje:

Za biskvit istučemo bjelanjke, a žutanjke izmiješamo sa svim ostalim namirnicama za biskvit. Na kraju umiješamo bjelanjke. Smjesu pečemo u kalupu na temperaturi od 200 °C. Čačkalicom provjerimo je li biskvit pečen.


Kremu napravimo tako da sve sastojke (sir, vrhnje, narančin sok i šećer) dobro izmiješamo. Namažemo je na biskvit i odložimo preko noći u frižideru da se rashladi i da biskvit upije kremu.