Sastojci:
200 g brašna od tvrđe (durum) pšenice2 jaja
150 g mesa boškarina (govedina)
150 g ljutike
50 g maslaca
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g divljih šparoga
Upute za pripremanje:
Mijesimo brašno i cijela jaja dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.
Za nadjev: Na maslinovom ulju kratko pirjamo sitno nasjeckano meso boškarina (bolje nego mljeveno jer možete paziti na njegove žilice) i sitno nasjeckanu ljutiku, dok tekućina od mesa ne ishlapi. Posolimo i poparimo.
Za torteline rastegnemo i stanjimo smjesu koju smo zamijesili. Kalupom (ili čašom) napravimo krugove od oko 10 cm, napunimo ih nadjevom od boškarina te zatvorimo u obliku tortelina. Ukoliko je potrebno, pri zatvaranju tortelina, smočimo rubove vodom.
Kuhamo torteline u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Za kremu od divljih šparoga očistimo i skuhamo šparoge. Iscijedimo vodu i izmiksamo sve uz dodatak soli i papra.
Na sredinu tanjura stavimo jednu veliku žlicu kreme od šparoga, dodamo po četiri tortelina te ukrasimo naribanim sirom Grana Padano i suhim rajčicama.
Dekoriramo tanjur sezonskim zelenim povrćem.