TORTELINI OD BOŠKARINA NA KREMI OD DIVLJIH ŠPAROGA (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

200 g brašna od tvrđe (durum) pšenice
2 jaja
150 g mesa boškarina (govedina)
150 g ljutike
50 g maslaca
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g divljih šparoga

Upute za pripremanje:

Mijesimo brašno i cijela jaja dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.


Za nadjev: Na maslinovom ulju kratko pirjamo sitno nasjeckano meso boškarina (bolje nego mljeveno jer možete paziti na njegove žilice) i sitno nasjeckanu ljutiku, dok tekućina od mesa ne ishlapi. Posolimo i poparimo.


Za torteline rastegnemo i stanjimo smjesu koju smo zamijesili. Kalupom (ili čašom) napravimo krugove od oko 10 cm, napunimo ih nadjevom od boškarina te zatvorimo u obliku tortelina. Ukoliko je potrebno, pri zatvaranju tortelina, smočimo rubove vodom.


Kuhamo torteline u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.


Za kremu od divljih šparoga očistimo i skuhamo šparoge. Iscijedimo vodu i izmiksamo sve uz dodatak soli i papra.


Na sredinu tanjura stavimo jednu veliku žlicu kreme od šparoga, dodamo po četiri tortelina te ukrasimo naribanim sirom Grana Padano i suhim rajčicama.


Dekoriramo tanjur sezonskim zelenim povrćem.