PATLIDŽANI U UMAKU (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

2 srednja patlidžana (ili 1 veliki)
100 g nemasne svinjetine
2 mlada luka
1 češanj češnjaka
1 svježi oguljeni đumbir
sojin umak
rižino vino
koncentrirani pikantni feferon
10 g kukuruznog škroba
krupna i sitna sol
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Patlidžane ogulite, narežite ih na kriške koje ćete posuti krupnom solju i staviti na pola sata pod uteg da izgube gorčinu. Povrće očistite i operite, usitnite češnjak, luk i đumbir.
Patlidžane narežite na listiće i pecite 2 minute na jakoj vatri u woku (ili na tavi) na 6 žlica ulja. Pečene patlidžane ocijedite i prosušite na papirnatom ubrusu. Izlijte masnoću iz woka, ali ostavite 1 žlicu, jer ćete na tom ulju pirjati usitnjeno povrće. Nakon 1 minute, dodajte meso narezano na listiće, na vrh noža feferona, žlicu sojinog umaka i žlicu vina. Promiješajte jelo, primiješajte patlidžane, posolite i pustite jelo da se pirja daljnje 2 minute na jakoj vatri. Na kraju, primiješajte kukuruzni škrob kojeg ste razrijedili u malo vode, promiješajte, pustite da se zgusne i poslužite.