Sastojci:
1,5 kg janjeća buta5 – 6 lijepih glavica češnjaka
2 inćuna
bogata vezica kadulje, peršina, ružmarina i majčine dušice
40 g brašna
30 g maslaca
juha od povrća
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Narežite inćune oprane u tekućoj vodi. Očistite 3 – 4 režnja češnjaka. Špikajte but s lukom i inćunima.U dobro nauljeni but utrljajte narezani ružmarin, kadulju, majčinu dušicu, sol i papar. Stavite ga u nauljeni pratvan i pecite sat i četvrt u pećnici na 200°C.
Skuhajte u vodi cijele glavice češnjaka, procijedite i propasirajte luk. Pomiješajte pasirani luk i vodu u kojoj se kuhao s procijeđenim umakom od janjetine te maslacem pomiješanim s brašnom.
Zgusnite umak na laganoj vatri, stalno miješajući, i dodajte sitno sjeckani peršin. Kao prilog uz but poslužite kuhane mahune i umak u zdjelici.