Sastojci:
500-600 g – 1 odrezak palamide1 limun
1 vlasac (ili mladi luk)
kopar, peršin
maslinovo ulje
Za umak:
crne masline i kapare
10 inćuna
1 limun
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Palamidu uronite u hladnu vodu desetak minuta, da iz nje istekne eventualno preostala krv.Palamidu tada ogulite i narežite na listiće, koje ćete složiti na tanjur i začiniti uljem, solju i paprom.
Pospite ribu sitno narezanim vlascem, koprom i peršinom. Poslužite uz umak kojeg ćete pripremiti tako da mikserom usitnite očišćene inćune, šaku crnih maslina kojima ste uklonili košticu i žlicu kapara.
Usitnjene inćune, masline i kapare prebacite u zdjelu, gdje ćete im polako primiješati 6 žlica maslinovog ulja i onoliko limunovog soka koliko je potrebno da dobijete gusti umak.