CARPACCIO POURBUS (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

200 g vrganja
2 stručka rige
1 mogranj (nar)
300 g telećih fileta
ocat od mogranja
maslinovo ulje (po želji)

Upute za pripremanje:

Vrganje očistite i narežite ih na vrlo tanke listiće. Na tanjure posložite meso narezano na vrlo tanke kriške (možda je najbolje da kupite filete koji je već narezan mesoreznicom) i začinite s malo soli i papra.
Meso nadjenite dobro opranom i fino usitnjenom rigom, bobicama mogranja i začinite s nekoliko kapi octa. Na kraju dodajte i gljive.
Ovako pripremljeni karpačo ostavite petnaestak minuta da počiva i poslužite s kvalitetnim maslinovim uljem i bijelim paprom, kojeg ćete, već prema želji samljeti neposredno prije jela.
Ovo je idealan recept za lagani i hranjivi ljetni ručak.
Kao zamjena teletini, može se poslužiti i usoljeno meso. Ako više volite ribu, filet sabljarke narežite na tanke kriške i začinite uljem i sokom od limuna.