CRNO-BIJELA RAPSODIJA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

svinjski file
gorgonzola
vrhnje
tamni umak (soja umak)
bijelo vino
zeleni papar
sol
papar
gustin

Upute za pripremanje:

Filee narežemo na medaljone, lagano ih potučemo, posolimo i popaprimo. Ispečemo ih na grillu - srednje pečeno. Bijeli umak: u vrhnje dodamo sitno narezanu gorgonzolu, posolimo, dodamo papra i bijelo vino. Kuhamo dok se gorgonzola ne rastopi. Po potrebi dodamo gustina da umak bude gušći. Tamni umak: u goveđi temeljac dodamo sojin umak i zeleni papar, te kuhamo do potrebne gustoće. Medaljone serviramo na tanjur i prelijemo jedan medaljon bijelim, jedan tamnim umakom. Poslužujemo uz domaću tjesteninu. Ovaj recept je preuzet iz knjige 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti – misli o hrani, vodič za 2003. godinu.