DINJA “KRISTAL” (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1/2 dinje srednje veličine
10 dag šećera kristal
5 dag oguljenih prženih badema
0,05 l soka od limuna
0,05 l soka od naranče
0,01 l likera “Bellamy”
0,15 kg sladoleda od vanilije

Upute za pripremanje:

Prepolovimo dinju, očistimo sjemenke i izdubimo meso dinje s okruglim izdubljivačem. Ispržimo šećer u karamel, dodamo sok od naranče i limuna. Dalje skuhamo da se malo zgusne. Zatim dodamo “Bellamy” i pržene oguljene bademe. U posudu stavimo sladoled, dodamo ohlađenu smjesu, karamel, dobro pomiješamo i oblikujemo u kompaktnu smjesu.
Okruglice od dinje vratimo u izdubljenu i ukrašenu dinju, te prelijemo sa pripremljenom smjesom. Na kraju pospemo prženim bademima.