DRHTALICA OD PURETINE (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

100 g medenjača
100 g bukovača
100 g vrganja
100 g šampinjona
1 kg miješanog mljevenog mesa (od bijelog i crvenog mesa: puretina, piletina, svinjetina i teletina u jednakom omjeru)
1,00 kg purećih prsa
6 žumanjaka
200 g špinata
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 režanj češnjaka
peršin
vlasac
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Špinat očistite, operite i usitnite. Papriku ispecite i ogulite. Očistite gljive i osušite ih. Puretinu stavite na dasku i lagano potucite kako biste ju "razvukli", potom na nju poslažite papriku narezanu na listiće i špinat.
Gljive narežite na komadiće i popirjajte na 4-5 žlica ulja, dodajte češnjak, sol, papar, malo peršina i vlasca.
Trećinu gljiva usitnite miskerom u kremu i ostavite po strani.
Polovicu smjese od gljiva nanesite na puretinu. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, žumanjke, parmezan i malo soli. Napunite puretinu ovako pripremljenim nadjevom.
Puretinu zamotajte u pamučnu krpu i čvrsto povežite. Kuhajte na umjerenoj vatri otprilike 2 sata. Izvadite puretinu iz krpe, narežite na kriške i rasporedite na tanjur, kojeg ste ukrasili kremom od gljiva i preostalim pirjanim gljivama.