Sastojci:
100 g medenjača100 g bukovača
100 g vrganja
100 g šampinjona
1 kg miješanog mljevenog mesa (od bijelog i crvenog mesa: puretina, piletina, svinjetina i teletina u jednakom omjeru)
1 pile bez kostiju (1,2 kg)
6 žumanjaka
200 g špinata
2 crvene paprike
1 režanj češnjaka
peršin
ribani parmezan
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Špinat očistite, operite i usitnite. Papriku ispecite i ogulite. Očistite gljive i osušite ih. Piletinu stavite na dasku i lagano potucite kako biste ju "razvukli", potom na nju poslažite papriku narezanu na listiće i špinat.Gljive narežite na komadiće i popirjajte na 4-5 žlica ulja, dodajte češnjak, sol, papar i malo peršina.
Trećinu gljiva usitnite miskerom u kremu i ostavite po strani.
Polovicu smjese od gljiva nanesite na piletinu. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, žumanjke, parmezan i malo soli. Napunite piletinu ovako pripremljenim nadjevom.
Piletinu zamotajte u pamučnu krpu i čvrsto povežite. Kuhajte na umjerenoj vatri otprilike 2 sata. Izvadite piletinu iz krpe, narežite na kriške i rasporedite na tanjur, kojeg ste ukrasili kremom od gljiva i preostalim pirjanim gljivama.