Sastojci:
(za 4 osobe)2 veća brancina
2 veća patlidžana
100 g špinata
100 g crnih maslina
50 g pinjola
3 veće rajčice
0,5 dl bijelog vina
1 dl maslinovog ulja
30 g maslaca
sok od jednog limuna
češnjak
riblji temeljac
ružmarin, timijan, sol, papar
Upute za pripremanje:
Očišćene patlidžane narezati na ploške debljine oko 3 cm, posoliti, popapriti i ostaviti da puste vodu. Brancin očistiti od kože i kostiju te ga marinirati u marinadi od maslinovog ulja, ružmarina, timijana i češnjaka.Polovice rajčica očistiti od kože i sjemenki te sušiti u pećnici. Ploške patlidžana peći na roštilju sa obje strane, posložiti ih u nizu na tepsiji premazanu maslinovim uljem. Na to staviti filete brancina, posoliti i popapriti. Po ribi rasporediti blanširane listiće špinata, sušenu rajčicu, masline i pinjole koje smo prethodno sotirali na maslinovom ulju uz dodatak vina. Sve to savijemo u roladu, prelijemo bešamelom i zapečemo u pećnici 20 min. Na maslinovom ulju koje nam je ostalo od sotiranja maslina i pinjola pripremimo ragu od povrća i poslužimo kao prilog.
Ovim je receptom kuharica Sunčica Kos na takmičenju Zlatna maslina '04. zastupala restoran hotela Turist i osvojio Brončanu maslinu '04.