Sastojci:
1,8 kg file grdobine0,2 lit bijelog vina
0,15 luka crvenog
0,7 kg mrkve
0,15 kg celera
1 lit ribljeg temeljca
0,07 kg meda
0,7 kg cvjetače
0,005 kg soli
0,002 kg papra
0,005 kg peršinovog lista
0,7 kg brokula
0,05 lit maslinovog ulja
Upute za pripremanje:
Na maslinovom ulju prepržimo grdobinu, podlijemo s bijelim vinom, ribljim temeljcem, te dodamo sol, dinstano povrće koje smo prethodno zdinstali i ispasirali, kada prokuha dodamo med, papar i kosani list peršina. Cvjetaču i brokulu narežemo na cvjetiće i skuhamo u slanoj vodi. Preostalu mrkvu oblikujemo i također skuhamo u slanoj vodi. Na tanjur složimo meso grdobine a u umaku prokuhano povrće složimo oko mesa grdobine i prelijemo sve sa umakom.Ovim je receptom ekipa kuhara hotela Corinthia iz Baške osvojila prvo mjesto na takmičenju Buffet stolova u skopu manifestacije Zlatna maslina '04.