HLADNJI PLADANJ (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1 kg liganja
0,30 kg ribljeg mlijeka
1,10 kg jastoga
0,70 kg škampi
0,30 kg griza
0,50 kg luka
0,20 kg maslinova ulja
sol, papar, peršin
0,30 kg tartar umaka,
0,50 kg limuna
glavica salate
0,40 kg crnih maslina,
0,02 kg kavijara
0,50 kg rajčica

Upute za pripremanje:

Očišćene, poširane lignje napuniti s pirjanim krakovima od liganja, griza, luka, petrusina. Dodati sol i papar. Ohladiti i preliti umakom “Chufrad”. Riblje mlijeko skuhati u slanoj kipućoj vodi, ocijediti i dodati začine: maslinovo ulje , sol i papar, te servirati u školjki lakirki. Jastoga skuhati, ohladiti, očistiti i isjeći na medaljone, šemizirati aspikom i ukrasiti kavijarom i majonezom. Škampe poširati u slanoj vodi u koju se doda sjećeno povrće, ohladiti i šemizirati aspikom. Lignje, riblje mlijeko, jastoga i škampe posložiti na hladni tanjur ukrasiti zelenom salatom, limunom, pršinom, crnim maslinama, svježim rajčicama i tartar umakom u školjci od dagnje.