Sastojci:
hobotnicaplavi krumpir
maslinovo ulje
korica limuna
simple syrup
cherry rajčica
bijelo vino
limunov sok
sol
papar
limunski timjan
maslinovo ulje Vodnjanska crnica
maltosec
Upute za pripremanje:
Hobotnicu kuhamo u sous vidu 8 sati na temperaturi od 77 °C, a potom je karameliziramo u konvektomatu. Plavi krumpir lagano kuhamo u maslinovom ulju na 80 °C. Narezanu koricu limuna stavimo u simple syrup, a nakon toga termički obrađujemo u konvektomatu na 90 °C. Blanširanu i oguljenu cherry rajčicu mariniramo u kombinaciji bijelog vina, limunovog soka, soli, papra, vode i limunskog timjana. Prah maslinovog ulja dobijemo miješanjem Vodnjanske crnice i maltoseca.
Aioli od kulena dobivamo na način da u mužaru obradimo kulen i dodamo mu senf, žumanjak, ulje i začine.