Sastojci:
za 4 osobe:4 odreska purećih prsa
25 g maslaca
1 režanj češnjaka
1 žlica Dijon senfa
Nadjev:
15 g maslaca
1 svježanj SPRING luka
narezan na kriške
3 žlice svježih krušnih mrvica
25 g pinjola
1 žumanjak
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
sol i crni papar
4 žlice naribanog sira
Topping:
2 kriške slanine sitno nasjeckane
50 g svježih krušnih mrvica
1 žlica naribanog parmezana
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Upute za pripremanje:
Zagrijemo pećnicu na 200 °C. Za nadjev zagrijemo 1 žlicu maslaca i dodamo mladi luk. Kuhamo dok ne omekša, maknemo s vatre i ostavimo nekoliko minuta da se hladi. Dodamo ostale sastojke i dobro primiješamo.Za topping ispržimo slaninu dok ne postane hruskava, iscijedimo i dodamo krušne mrvice, parmezan i peršin.
Nožem zarežemo svaki komad puretine tako da formiramo džep. Podijelimo nadjev na 4 jednaka dijela i napunimo džepove. Stavimo u posudu premazanu maslacem. Otopimo ostatak maslaca, pomiješamo sa zdrobljenim češnjakom i senfom i premažemo puretinu. Uvaljamo u topping i pečemo nepokriveno oko 30 do 40 minuta ili dok ne omekša.