Sastojci:
(za 4 osobe)2 dl vode
1,5 žlica vegete
140 g
80 g brašna
120 g mrvica
400 g mozga
2 jaja
peršin, papar, muškatni oraščić, limunov sok, brašno, jaje, ulje za prženje
Upute za pripremanje:
U vodu dodajte vegetu, margarin i pustite da provri. Postepeno dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne zgusne i počne odvajat od dna. Zatim smjesu ohladimo i lagano umiješamo jaje, a zatim mozak kojeg smo nasjeckali. Na kraju dodamo mrvice, peršin, papar, muškatni oraščić i limunov sok. Od dobivene smjese oblikujemo okruglice koje uvaljamo u brašno i jaje i pržimo u ulju. Poslužimo uz umak «aurora» ili tatarski umak.S ovim je receptom kuhar Aleksandar Jakušć iz restorana Žganjer sudjelovao na II. Velesajamskom kupu kuhara 2004. godine.