Sastojci:
2,1 kg otkoštenog mesa janjećeg buta (350 g po osobi)3-4 kapule
1-2 koromača
2-3 mrkve
600 g školjki vongola (100 g po osobi)
goveđi i riblji temeljac
100 g palente
2 rajčice ili pelati
50 g rukole za u palentu
1-2 režnja češnjaka
2 dl bijelog vina
Upute za pripremanje:
Meso popržimo na maslinovom ulju. Izvadimo meso te na masnoću koja je ostala u loncu dodamo kapulu, koromač i mrkvu. Dodamo malo češnjaka, rajčice ili pelate, podlijemo bijelim vinom te vratimo meso natrag u padelu s pirjanim povrćem. Kad vino prokuha dodamo oko 5 dl temeljca da prekrije meso te kuhamo na laganoj vatri oko 1,5 h.
Prije posluživanja dodamo vongole i kuhamo par minuta dok se ne otvore.
Na ribljem temeljcu skuhamo palentu uz dodatak sitno sjeckane rukole.