JANJETINA U UMAKU OD DŽEMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

0,9 kg nemasne janjetine bez kostiju narezane na kockice
3 žlice biljnog ulja
2 srednja luka narezana na kockice
2 režnja češnjaka, zdrobljena
2 šalice (500 ml) džema
3 žlice jabučnog octa
2 žlice svježih isjeckanih listića metvice
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice ljute paprike

Upute za pripremanje:

Posušiti kockice janjetine papirnatim ubrusima. U velikoj tavi zagrijati ulje na srednjoj temperaturi. Pirjati luk i češnjak 5 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Izvaditi smjesu luka iz tave i držati je na toplom. Temperaturu .povisiti na srednje-visoku. Staviti janjetinu u tavu i pirjati dok ne porumeni. Dodati džem, ocat, metvicu i smjesu luka, te dobro izmiješati. Začiniti solju, paprom i ljutom paprikom. Smanjiti temperaturu na srednju. Pokriti i kuhati 20 minuta, uz povremeno miješanje, dok janjetina ne bude potpuno kuhana i mekana. Poslužiti s rižom, kuskusom ili krumpirom.