KIFLIĆ OD LISNATOG TIJESTA (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
150 g lisnatog tijesta
1 jaje
60 g ovčje skute
40 g pršuta
40 g crnih maslina
200 g rajčice
150 g tikvica ili divljih šparoga
0,05 1 maslinovog ulja
so1

Upute za pripremanje:

Lisnato tijesto razvaljamo i narežemo na četiri jednaka pravokutnika. Masline i pršut sitno isjeckamo i umiješamo u ovčju skutu. Od dobivene smjese oblikujemo četiri mala valjčića i stavimo ih na sredinu pravokutnika od lisnatog tijesta. Rubove tijesta premažemo žumanjkom. Preklopimo, a krajeve dobivenog kiflića lagano pritisnemo vrhom vilice. Kifliće premažemo žumanjkom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu. Pečemo na 230 °C oko 7 minuta. U međuvremenu pripremimo “konkase”. Rajčicu i tikvice narežemo na kockice (ukoliko je sezona šparoga umjesto tikvica upotrijebimo divlje šparoge koje izlomimo na male štapiće) i “sotiramo” - naglo popržimo na maslinovom ulju. Lagano začinimo solju i nasjeckanim bosiljkom.
Prilikom posluživanja na tanjur stavimo žlicu “konkasea” i na njega položimo kiflić.