KIRNJA S KOROMAČEM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

600-700 g – 4 fileta kirnje
60 g brašna
sjemenke koromača
crvena paprika (za garniranje)
pečeni krumpir (za prilog)

Za umak:
2 žumanjka
peršin
feferon u prahu (po želji)
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Da biste napravili umak, mikserom izradite žumanjke s nekoliko grančica svježeg peršina i malo soli.
Umak izlijte u zdjelu i primiješajte mu 3-4 žlice ulja, prst vina i malo feferona.
Filete kirnje lagano pobrašnite sa svake strane, začinite solju i paprom i pržite 4-5 minuta sa svake strane u 4-5 žlica ulja.
Filete složite u tanjure za posluživanje, prelijte umakom, pospite sjemenkama koromača i garnirajte kockicama paprike. Kao prilog poslužite prženi krumpir narezan na kolutiće.