KORANSKI VALOVI (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1 jaje
0,15 l mlijeka
jušna žlica ulja
0,08 kg šećera u prahu
0,05 kg brašna
0,004 kg kakaa
vrećica čokoladnog pudinga
malo mlijeka za puding
malo maslaca
prašak za pecivo
0,04 kg čokolade
0,04 l ruma
malo višanja iz kompota

Upute za pripremanje:

Od bjelanjaka istucite snijeg i postupno mu primiješajte žutanjke, šećer u prahu, ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko. Zamijesite i onda smjesu podijelite u dva dijela pa u jedan dio dodajte kakao. Žutu smjesu izlijte u lim i pecite desetak minuta. Izvadite iz pećnice i po vrhu složite višnje, prelijte smeđom smjesom (onom u kojoj je kakao) i ispecite do kraja. U tekućini od kompota izmiješajte šećer u prahu i rum, te tom mješavinom prelijte još vrući kolač. Za kremu ćete napraviti puding, te pjenasto izraditi maslac sa šećerom u prahu. Kad se puding ohladi, pomiješajte ga s maslacem, Tom smjesom premažite ohlađeni biskvit. Na pari rastopite čokoladu s maslacem i još toplom masom prelijte gornju površinu kolača.