KREPKI ZALOGAJI (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

500 g riže
3-4 svježe kobasice
500 g svježeg graška
4 artičoke
suhe gljive
crveni luk
umak od mesa
ribani Parmezan
juha od povrća
60 g maslaca

Upute za pripremanje:

Stavite šaku gljiva u mlačnu vodu 30 minuta prije početka pripreme. Očistite i operite grašak. Očišćene artičoke narežite na kriške.
Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. Pirjajte ga na rastopljenom maslacu. Pirjajte razmrvljene kobasice. Nakon 2-3 minute dodajte artičoke te ocijeđene i narezane gljive, posolite i popaprite.
Poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Nakon 10 minuta otklopite, dodajte 2 kutlače dobrog umaka od mesa i promiješajte.
Nakon pet minuta sve preselite u veću posudu i dodajte rižu koju ćete propirjati. Ulijte 2 kutlače juhe, dodajte 4/5 graška, sol i papar pa kuhajte polako 7-8 minuta, a da bi se tekućina upila polako podlijevajte s još juhe.
Začinite rižu parmezanom i premjestite je u protvan. Stavite u pećnicu na 200 C i pecite dok se ne napravi lijepa zlatna korica. Narežite rižu na pravokutnike i ukrasite graškom. Izvrsna ideja za hladno posluženje ili za glavno (i jedino) jelo.