Sastojci:
za 4 osobe:
0,16 kg polusmrznutog junećeg bifteka
jedna pastrva
malo rikule
malo ribanog hrena
0,1 l
kiselog vrhnja
malo mljevene ljute crvene paprike
maslinovo ulje
dobro dozreli tvrdi ovčji sir
malo ukiseljenih kapara i metvice
četiri male okruglo izrezane tanje kriške bijelog kruha
malo vlasca
tri šparoge
dva usoljena inćuna
papar, sol
aceto balsamico di Modena
Upute za pripremanje:
Pastrvu očistimo, operemo i filiramo. Svaki filet posolimo i utrljamo u nj smjesu od malo sjeckanih kapara, sjeckane metvice i papra. Filete smrznemo do stupnja da ih možemo rezati oštrim nožem na fine tanke listiće. Polusmrznuti juneći biftek narežemo na jako tanke kriške. Na dio tanjura kao podlogu stavimo rikulu i na nju složimo tanko rezano meso. Posolimo. Malo ribanog svježeg hrena, kiselo vrhnje, malo ljute paprike u prahu i sol dobro izmiješamo u umak i njime odozgor prošaramo meso. Dozreli tvrdi ovčji sir naribamo na trakice te njime i fino narezanim kaparima pospemo meso. Lagano popaprimo netom mljevenim paprom. Na preostali prazan dio tanjura, složimo prepečeni kruh namazan maslacem i na nj stavimo rikulu, pa listiće pastrve. Na ribu stavimo sitno sjeckani vlasac i fino izrezane komadiće kuhane šparoge. Po vrhu složimo trakice slanih inćuna i poškropimo maslinovim uljem. Dodamo pokoju kap kvalitetnog balzamskog octa.