MARINIRANI JANJEĆI KOTLETI SA ZAČINSKIM TRAVAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1 kg janjećih kotleta
sol
papar
Vegeta
crne masline
svježi ružmarin
majčina dušica

marinada:
maslinovo ulje
2 glavice luka
1 režanj češnjaka
papar u zrnu
svježi ružmarin

Upute za pripremanje:

Janjeće kotlete narežemo, začinimo solju, paprom i Vegetom te posložimo u posudu. Prelijemo ih maslinovim uljem toliko da ulje prekrije meso. U marinadu dodamo luk narezan na kolute, češnjak, papar u zrnu te nekoliko grančica ružmarina. Tako pripremljenu marinadu ostavimo da odstoji u hladnjaku od 24 do 48 sati.
Prije pečenja ocijedimo suvišnu masnoću iz mariniranih kotleta u posebnu posudu. Kotlete pečemo na dobro zagrijanom roštilju ili tavi. Pred kraj dodamo povrće iz marinade.
Poslužimo s nekoliko crnih maslina i svježim začinskim biljem te prelijemo s malo maslinovog ulja. Kao prilog preporučamo kuhani krumpir s preljevom od maslinovog ulja i peršina ili pire krumpir s maslinama.