MEDALJONI "FANTASIA" (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

0,20 kg purećih prsa bez kostiju
0,03 kg istarskog pršuta
0,02 kg šumskih šparoga,
0,02 kg ovčjeg sira
0,01 kg maslaca
0,02 l maslinovog ulja
0,03 kg vrganja
0,05 l umaka madera
0,02 l istarske malvazije
0,01 kg tartufa,
0,08 kg šampinjona (cijelih)
0,10 kg krumpira
0,08 kg svježe mrkve
0,09 kg zelenih rezanaca
0,02 l domaćeg brendija
0,02 l vrhnja za kuhanje

Upute za pripremanje:

Od purećeg mesa napravimo šest okruglih odrezaka. Potučemo ih batom za meso i malo posolimo. Na tri kolutića mesa složimo komadiće pršuta i komadiće sira te sa druga tri komadića poklopimo i potučemo rubove da se meso slijepi.
U tavi ugrijemo ulje i maslac i sotiramo medaljone (popržimo). Kad su medaljoni skoro gotovi dodamo isjeckane vrganje, šumske šparoge i nasjeckanog pršuta. Polijemo brendijem i zapalimo (flambiramo). Dodamo umak madera, začinimo i ostavimo nekoliko minuta da prokuha. Na kraju povežemo vrhnjem (legiramo).
Od šampinjona, krumpira i mrkve napravimo prilog. Krumpir očistimo i oblikujemo u male okruglice i kuhamo u slanoj vodi. Očistimo mrkvu, oblikujemo u male okruglice i kuhamo u slanoj vodi. Kuhani krumpir i mrkvu procijedimo. U tavi na masnoći ispržimo šampinjone, dodamo krumpir i mrkvu te začinimo.
Zelene rezance kuhamo u slanoj vodi 5-6 minuta, procijedimo i malo zamastimo, da se ne zalijepe.
Na tanjur složimo medaljone jedan do drugog, a uz njih složimo prilog od povrća s jedne strane, a tjesteninu s druge strane.
Medaljone polijemo umakom. Na svaki medaljon naribamo svježih tartufa.